Vináreň U Vlka si pamätajú ešte nitriansky seniori, je to jedno z najstarších pohostinských zariadení v Nitre.  Pred rokom si majitelia podniku Wolfovci povedali, že sa dajú na pivo. Podnik prerobili, kúpili minipivovar a začali variť Trogára.

Komu to nič nehovorí, trogár je lokálna prezývka Nitrančana. Keď sa z mesta nadobro odsťahoval Corgoň, lepšie meno sa nitrianskemu pivu ani nedalo vymyslieť. Ku Vlkovi sa  na odbornú exkurziu dňa 27.11.2014 vybrali žiaci 4.B spolu s pani profesorkami KúbekovouLaurovou.

Sládka- pána Ing.  Martina Wolfa, sme zastihli práve pri príprave piva. Varia ho približne trikrát týždenne.  Špecialitou najmenšieho Slovenského domáceho pivovaru je 12-percentné vrchne kvasené pivo druhu „ale“. Nepasterizované, nefiltrované, príjemne horkasté.  Ako sme sa dozvedeli,  pivo Trogár sa varí jeden deň, za štyri dni prekvasí vo fermentoroch, mesiac dozrieva v nerezových sudoch a až potom sa môže čapovať.  My sme sa zapojili do úvodných fáz výrobného procesu Vianočnej edície Trogára – pridaním škorice a klinčekov.

V útulne domáckom štýle zariadenom podniku – v pohodlných čalúnených kreslách pri krbe nám potom odpovedal na zvedavé otázky, porozprával o podnikateľských začiatkoch, personálnej politike podniku i plánoch do budúcnosti.

Exkurzia sa nám veľmi páčila, dozvedeli sme sa veľa nového a určite sa tam radi vrátime!

Ďakujeme!!!

Žiaci 4.B